skip to Main Content

Meny Blå Lågan v. 9 24-28/2                   

Måndag 24/2

  1. Isterband från Siljans Chark med rödbetor och dillstuvad potatis #L
  2. Kycklingschnitzel med grönsaksris & currysås #G#L
  3. Ört- & vitlöksbakad karré med champinjonsås och rostad potatis #L

Tisdag 25/2

  1. Tacogratäng med ris #L
  2. Levergryta med bacon, kapris, lingonsylt och kokt potatis #L
  3. Kycklinggryta med champinjoner, paprika, kål samt ris #L

Onsdag 26/2

  1. Texmexgryta på högrev (majs, paprika, bönor) med ris
  2. Fisk på fiskarhustruns vis med potatismos #L
  3. Färsbiff med grönpepparsås, gelé samt rostad potatis #L

Torsdag 27/2

1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L

1.b Tomatsoppa med pannkaka #G#L

  1. Viltskavsgryta med potatismos och svartvinbärsgelé #L
  2. Fiskgratäng med citron och fänkål samt potatismos #L

Fredag 28/2

  1. Sprödbakad fisk med skagenröra och kokt potatis #G#L
  2. Raggmunk med stekt fläsk & lingonsylt #G#L
  3. Strimlad biff vindaloo m. grönsaker samt ris

 

Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen

 

Veckans Sallad: Ost- & skinksallad med pasta, picklad rödlök och rhode islanddressing #G#L

Varje vecka: Hamburgare #G #L

Vegetariska alternativ:

Måndag: Veg. nuggets med grönsaksris och sweetchili #G

Tisdag: Veg tacogratäng med ris #L

Onsdag: Veg. chiligryta med ris

Torsdag: Tomatsoppa med pannkaka #G#L

Fredag: Raggmunk med rotfrukter & lingonsylt #G#L

 

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 2025v9

Meny Blå Lågan v. 10 3-7/3                        

Måndag 3/3

  1. Johans falukorv (bacon, creme fraiche, senap mm.) med potatismos #L
  2. Fiskgratäng med citronpepparsås, bacon, grönsaker samt potatismos #L
  3. Pepparrotskött med kokt potatis #L

Tisdag 4/3

  1. Pasta Alfredo med bacon #G #L
  2. Kycklinggryta med örter och vitlök samt jasminris #L
  3. Köttfärslimpa med svampsås och kokt potatis #L

Onsdag 5/3

  1. Köttbullar med gräddsås, lingonsylt och potatismos #L
  2. Jambalaya (räkor, kyckling, skinka) med rhode islandsås #L
  3. Fiskgratäng med tomat, fetaost, purjolök samt kokt potatis #L

Torsdag 6/3

1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L

1.b Spenatsoppa med ägghalva & pannkaka #G#L

  1. Italienska färsbiffar med Grana Padano, vitlök med soltorkadtomatsås & stekt potatis #L
  2. BBQ Kyckling med rostad potatis samt örtcoleslaw

Fredag 7/3

  1. Thaikyckling med sweet chilisås, cocosmjölk, wokgrönsaker och jasminris
  2. Fläskfilé med Café de Parissås och rostad potatis (endast i låda) #G#L
  3. Pannbiff med ört- & dijonsås, inlagd gurka samt kokt potatis #L

Tacobuffé serveras endast på Blå Lågan #G#L

 

Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen

 

Veckans Sallad: Asiatisk kycklingsallad med nudlar, vitkål, morot, broccoli mm. samt sweet chilidressing #G#L

Varje vecka: Hamburgare #G #L

Vegetariska alternativ:

Måndag: Quornfilé med citronpepparsås och potatismos #L

Tisdag: Pasta med krämig grönsaksssås #G #L

Onsdag: Veg. Jambalaya med rhode islandsås #L

Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva & pannkaka #G#L

Fredag: Veg. schnitzel med salsa och kokt potatis #G

 

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 2025v10

Back To Top